Panangin – pentru un mod de viaţă activ!

În structura morbidităţii şi mortalităţii generale, patologia sistemului cardiovascular ocupă poziţia de lider. O îngrijorare deosebită este provocată de tendinţa de „întinerire” a bolilor cardiace şi vasculare.

La etapa iniţială de dezvoltare bolile sistemului cardiovascular decurg practic fără simptome, iar pacienţii se adresează deseori la medic când modificările de ordin patologic au deja un caracter pronunţat. De aceea, pentru menţinerea sănătăţii şi asigurarea longevităţii, este necesară profilaxia la timp a bolilor cardiovasculare şi anume: o activitate fizică moderată, o alimentaţie echilibrată, precum şi administrarea potasiului şi magneziului, care alimentează şi restabilesc muşchii cardiaci, contribuie la păstrarea elasticităţii pereţilor vasculari, precum şi reduc riscul de dezvoltare a hipertensiunii arteriale şi formare a trombilor.

Potasiul deţine un rol de bază la susţinerea în celule a proceselor de excitare şi blocare, contracţie şi relaxare, automatizare şi conducerea impulsurilor. Deficitul de potasiu duce la dezvoltarea hipertensiunii arteriale, aterosclerozei, dereglărilor ritmului cardiac.

Magneziul este responsabil pentru relaxarea cardiomiocitelor şi a musculaturii netede a pereţilor vasculari, normalizând astfel tensiunea arterială.

Potasiul şi magneziul se elimină destul de uşor din organism, în timp ce aportul acestora împreună cu alimentaţia este în majoritatea cazurilor insuficient.

Pentru o alimentaţie completă inima are nevoie de Panangin – un preparat original, produs de compania „Richter Gedeon”.

Panangin-ul conţine aspartat de potasiu şi aspartat de magneziu – săruri, care au multe afinităţi cu celulele miocardice. O astfel de combinaţie a două componente active este eficientă în cadrul unei terapii suplimentare în cazul insuficienţei cardiace, aritmiilor, stărilor de după infarctul miocardic, precum şi în cazul hipokaliemiei şi hipomagneziemiei alimentare.

Panangin-ul mai este prescris în scopul terapiei complexe a cardiopatiei ischemice, distoniei neurocirculatorii, sindromului oboselii cronice, durerilor de cap, hipertensiunii arteriale, spasmelor musculare şi cârceilor, precum și în scopul profilaxiei deficitului de magneziu și potasiu în perioada caniculară. Deasemenea Panangin este recomandat sportivilor și în cazul administrării în scopuri curative a preparatelor diuretice. Panangin-ul se administrează atât ca tratament, cât şi în scopuri de profilaxie.

Maturilor li se prescrie intern câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi. În scopuri de profilaxie sau în calitate de tratament de susţinere se va administra câte un comprimat de 3 ori pe zi. Durata curei se stabileşte în mod individual.

Conţinutul acid al stomacului poate reduce biodisponibilitatea preparatului, de aceea este raţional ca Panangin-ul să fie administrat după mese.

Panangin – o posibilitate minunată de a rămâne sănătos şi activ la orice vârstă!

Recommended For You