24 mai este Ziua Mondială a Schizofreniei

Cu această ocazie, am adunat câteva informații interesante despre boală: schizofrenia este o tulburare mentală complexă care afectează aproximativ 1 din 100 de persoane din întreaga lume, ceea ce se atribuie la aproximativ 80 de milioane de pacienți la nivel global. În cultura populară – și adesea în filme – boala este frecvent confundată cu tulburarea de identitate disociativă, în care o persoană are „personalități multiple”, dar nu asta înseamnă schizofrenia. Ea implică o întrerupere a armoniei funcțiilor emoționale, perceptuale și comportamentale, ceea ce înseamnă, în termeni simpli, că pacienții văd, aud sau experimentează adesea lucruri care nu sunt reale. Cu medicamentele moderne și terapiile de susținere, schizofrenia este acum destul de gestionabilă, oferind pacienților șansa pentru o viață activă și împlinită.

Schizofrenia impune o povară fizică, socială și mentală semnificative nu doar pacienților, ci și familiilor acestora: 5-6 din 10 rude se luptă să-și păstreze locul de muncă, iar situația financiară a fiecărei a 2 persoană afectată se înrăutățește semnificativ. Publicația de la Richter Gedeon Plc. „Sincer despre schizofrenie”, este disponibilă online și este special concepută pentru rudele și îngrijitorii pacienților care suferă de schizofrenie, oferind o serie de sfaturi practice care să îi ajute să depășească problemele. Unul dintre domeniile de interes ale Gedeon Richter este tratamentul tulburărilor psihiatrice. Activăm continuu pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu medicamente sigure și eficiente și pentru a oferi informații de încredere atât pacienților, cât și îngrijitorilor și rudelor acestora.

Suntem mândri că un medicament dezvoltat de experții noștri pentru tratamentul schizofreniei este acum disponibil în majoritatea statelor membre ale UE și a câștigat premiul Medicamentul Anului în Ungaria.

La Gedeon Richter Plc. ne angajăm să sprijinim persoanele cu afecțiuni psihiatrice prin efectuarea de cercetări și dezvoltarea de medicamente noi în fiecare zi.

Recommended For You