Inimă, ai atâta nevoie de linişte!

Ce organ poate fi considerat pe bună dreptate a fi principalul în orice organism?

Aşa este! Inima. Cu inima nu se poate de glumit. Nu-i acordăm nici o atenţie, până nu i se întâmplă ceva. Iar când se întâmplă, nu ne dăm seama imediat că este timpul să facem ceva. Iar la specialist mulţi ajung chiar cu ambulanţa.

Aveţi grijă de inima Dvs.! Fiţi atenţi la ce i se întâmplă!

Pentru a avea o inimă sănătoasă şi a preveni uzarea timpurie a valvelor şi vaselor, odihniţi-vă mai mult, străduiţi-vă să evitaţi supraeforturile şi stresurile. E clar că în timpurile noastre nu e deloc simplu să facem acest lucru. Însă mai există un factor foarte important – alimentaţia corectă. În cazul dat nu înseamnă că trebuie să mâncăm strict în baza unui orar stabilit germeni de grâu (deşi ar fi foarte bine!). Alimentaţia trebuie să fie echilibrată şi să conţină toate microelementele necesare.

            Ce legătură are inima cu toate acestea?

Totul este foarte simplu. Funcţionarea continuă a „motorului” este asigurată de o serie întreagă de substanţe chimice. Însă printre acestea sunt substanţe de bază, echilibrul cărora este foarte important. Acestea sunt potasiul şi magneziul.

            Potasiul reglează echilibrul de apă al organismului, dar şi influenţează activitatea ţesuturilor nervoase şi musculare. Potasiul se conţine în celule şi îndeplineşte funcţii foarte importante. De exemplu, ajută la eliminarea toxinelor, contribuie la scăderea tensiunii şi îmbunătăţeşte alimentarea cu oxigen a creierului. Insuficienţa de potasiu în organism poate fi provocată de foame, de o dietă aleasă incorect, de administrarea diureticelor sau de anumite boli.

            Insuficienţa de potasiu poate cauza dereglări ale sistemelor nervos, digestiv şi urogenital, însă deosebit de periculoase sunt dereglarea ritmului cardiac, creşterea tensiunii arteriale, ischemia cardiacă.  

            Pentru a suplini insuficienţa de potasiu din organism, în alimentaţie trebuie să fie prezente astfel de produse precum: caisele uscate, stafidele, pepenele galben, fasolea, kiwi, cartofii, avocado, bananele, broccoli, ficatul de vită sau de pui, laptele, uleiul de nuci.

Magneziul. Acesta este responsabil pentru activitatea normală a multor sisteme din organismul nostru. În afară de sistemul cardiovascular, de o cantitate suficientă de magneziu depinde şi funcţionarea sistemelor excretor, digestiv, nervos, locomotor etc. Mulţi oameni suferă de insuficienţă de magneziu, care se manifestă prin insomnie, oboseală cronică, migrene, excitare sporită şi iritare. Însă aceste probleme care par a fi nesemnificative pot avea consecinţe ireversibile – bolile sistemului nervos central şi bolile cardiovasculare. O problemă este şi faptul că necesarul de magneziu creşte odată cu eforturile fizice şi psihice mari. Insuficienţa de magneziu poate fi suplinită prin intermediul alimentelor bogate în această substanţă.            Magneziul se conţine în cantităţi mari în susan, tărâţe, nuci etc.

            Dar cine dintre noi consumă în fiecare zi astfel de produse?

            În ajutor vin preparatele special elaborate pentru a ajuta inima să facă faţă eforturilor excesive, aşa cum este Panangin-ul. Acesta suplineşte insuficienţa de potasiu şi magneziu, întrucât conţine aceste microelemente în cantităţi suficiente. Dacă activitatea Dvs. presupune eforturi şi stres permanent, dacă urmaţi o dietă sau pur şi simplu nu aveţi o alimentaţie prea sănătoasă, Panangin va ajuta inima Dvs. să facă faţă eforturilor suplimentare. În plus, acest preparat al companiei farmaceutice „Gedeon Richter” este aplicat pe larg în tratarea bolilor cronice ale inimii şi dereglărilor de ritm cardiac. Deseori acesta este prescris în cazul insuficienţei cardiace, ischemiei cardiace, aterosclerozei şi aritmiei.

Oferind organismului un echilibru ideal de potasiu şi magneziu, cu ajutorul preparatului Panangin, vă faceţi viaţa mai uşoară. Pentru că veţi avea mai mult timp pentru a vă bucura de ea! Şi fie ca inima Dvs. să se oprească în loc sau să bată cu putere doar datorită dragostei şi surprizelor plăcute!

Recommended For You