Poartă-ți panglica verde, crește gradul de conștientizare cu privire la sănătatea mintală!

Ziua Mondială a Sănătății Mintale își propune de 31 de ani să atragă atenția asupra importanței bunăstării mintale și asupra rolului acesteia în menținerea calității vieții. Astăzi, aproximativ 25 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu schizofrenie și cel puțin la fel de mulți oameni își ajută membrii familiei ca îngrijitori să facă față diagnosticului de zi cu zi. Pe 10 octombrie, sărbătorim sănătatea mintală, creștem gradul de conștientizare și reducem stigmatizarea în jurul tulburărilor psihice, purtând simbolul său internațional, panglica verde.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 1 din 4 persoane va fi afectată de o tulburare mentală sau neurologică la un moment dat în viața lor, totuși aproximativ două treimi dintre ei nu vor căuta niciodată ajutor din cauza stigmatizării și discriminării și a lipsei accesului. La Gedeon Richter sănătatea este misiunea noastră și, din moment ce nu există sănătate fără sănătate mintală, lucrăm activ la soluții pentru a aduce sănătatea mintală tuturor. Într-adevăr, unul dintre domeniile de focus ale cercetării noastre de medicamente originale este dezvoltarea de noi medicamente pentru sistemul nervos central pentru oamenii din întreaga lume.

Pe lângă dezvoltarea de noi medicamente pentru diferite tulburări mintale, Gedeon Richter pune, de asemenea, un accent mare pe sprijinirea profesioniștilor din domeniul sănătății, pacienților și îngrijitorilor, oferind informații actualizate despre una dintre cele mai debilitante tulburări, schizofrenia, prin intermediul site-ului web www.schizophrenia.life.

Suntem convinși că prin cercetare, dezvoltare și educație putem crește gradul de conștientizare și aduce sănătate mintală pentru toți!

Sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății Mintale în 2023 cu noi, distribuind această postare!

Recommended For You