RED DINNER ÎN AJUN DE ZIUA FEMEII

Event by Gedeon Richter about woman’s health

Femeia secolului XXI este informată, protejată și sănătoasă. Aceste trei momente au servit și laitmotivul unei  întâlniri „gustoase”, savurate de cele 29 de doamne și domnițe din diverse domenii, împreună cu reprezentanții  companiei  farmaceutice ungare, Gedeon Richter la Chișinău.

Unde?  Într-un local special, care poartă numele filosofului Osho, cel care a lansat mai multe teorii moderne despre cuplu, bărbat, femeie, intimitate și limitele, care ne cam jenează și am vrea să scăpăm de ele.

Destinația – Osho Bar & Kitchen. Prezența elegantă, la invitația Rodicăi Ciorănică, s-a discutat despre sănătatea femeii și contracepția modernă  de ultimă generație. Mai exact, despre cum putem să ne protejăm de o sarcină nedorită, fără a a avea efecte secundare, ba chiar beneficii.

Important: ce fel de pastile contraceptive să administrăm, ca să nu speriem cântarul atunci când ne urcăm pe el. Nici o grijă, pentru că mitul, potrivit căruia micuța pastilă îngrașă, a fost spulberat de către medicul ginecolog, asistent universitar, Mariana Vîrlan și reprezentanții companii farmaceutice ungare Gedeon Richter.

Interesant: pe lângă contracepție, pastila anticoncepțională oferă beneficii noncontraceptive, precum diminuarea simptomelor premenstruale și menstruale (dureri de cap, dureri pelvine, balonare, edeme, iritabilitate), îmbunătățește starea pielii și părului.

Parcă le știam pe toate. Parcă, pentru că informația auzită, mestecată și plasată în cap a fost una nouă, utilă și ne-am convins încă o dată: contracepția modernă evoluează rapid și orice femeie, care se respectă, trebuie să fie în pas cu ultimele tendințe ale modei, dar și cu noile descoperiri privind sănătatea noastră. Că suntem sau urmează să devenim mame.  Gedeon Richter ia în considerarea o mare varietate de nevoi pentru a oferi  femeilor produse de înaltă calitate, indiferent de vârstă și stil de viață.

Discuția din „aulă” a continuat la RED dinner, într-o ambianță extracool, acompaniată de vocea puternică a Danei Rogovski. S-au servit bucate cu sosuri picante, au fost spuse bancurile și alte subiecte descătușate de orice inhibiții abordate. Cum să nu vrei să zâmbești, când chiar dl Alexandr Derbențev a zis că noi, cele 29 de femei, suntem cele mai frumoase? Wow, e super-RED să manânci și să discuți sănătos! Gedeon Richter – cu grijă pentru sănătatea ta, femeie! 

Despre “Gedeon Richter”

Gedeon Richter SA (www.richter.hu), cu sediul central in Budapesta/Ungaria, este o compania farmaceutică de amploare în Europa Centrală și de Est, cu prezență directă de expansiune în Europa de Vest, China și America Latină.

La finele anului 2018, vânzările consolidate ale companiei Gedeon Richter au înregistrat aproximativ 1,4 miliarde Euro (1,6 miliarde USD) pe parcursul aceluiași an.Compania investește 9,1 la sută din venituri în cercetare și 9 la sută în dezvoltare.

Portofoliul de produse ale Gedeon Richter acoperă multe arii terapeutice importante, inclusiv Sănătatea Femeii, sistemul cardiovascular, sistemul nervos central. Având cea mai mare unitate de cercetare și dezvoltare în Europa Centrală și de Est,  activitatea fundamentală de cercetare a Gedeon Richter se focusează pe tulburările sistemului nervos central. Ca expert recunoscut pe scară largă în domeniul chimiei steroizilor, Gedeon Richter este un jucător semnificativ în domeniul sănătății femeii pe plan mondial, producînd  contraceptive de ultimă generație, optiuni neinvazive pentru tratamentul miomului uterin (fibrom uterin), antiinfecțioase și preparate pentru amelioararea simptomelor menopauzei. Deasemenea, Gedeon Richter este activ în dezvoltarea produselor biosimilare.

Despre Reprezentanța Gedeon Richter în Moldova

Reprezentanța oficială Gedeon Richter în Moldova a fost deschisă în 1997 și a devenit cea de-a doua structură a companiei Gedeon Richter în Moldova, urmând Depozitul farmaceutic Moldo-Ungar “RihPanGalFarma”, ce activează din 1996. Construcția a două depozite de standard european (la Chisinau și la Bălți) și lansarea unei rețele proprii din 55 farmacii orientate social, au permis companiei să implementeze modelul integrat pe verticala de mișcare a medicamentelor – exclusiv în Moldova. Astăzi nici o altă companie de pe piața farmaceutică locală nu dispune de un distribuitor propriu, care să ofere achizițiile de medicamente direct de la uzină, o reprezentanță oficială și o rețea farmaceutică de firmă. Sistemul respectiv elimină apariția costurilor suplimentare în procedura de aprovizionare cu medicamente și creșterea valorii finale a acestora în farmaciile cu amănuntul. În toate unitățile sale în Moldova sunt angajați cca 300 cetățeni moldoveni.

La fiecare doi ani, RG lansează proiecte sociale în Moldova. Responsabilitatea socială a companiei e motivată de nevoia de a cunoaște necesitățile populației. În octombrie anul trecut, RG a donat Moldovei medicamente în valoare de 2,6 milioane de lei, proiectul constând în aprovizionarea gratuită cu medicamente a populației Moldovei – în cea mai mare parte persoanele în etate din regiunile rurale, care suferă de hipertensiune arterială și osteoporoză. Iar în septembrie, compania a lansat campania „Panangin, 50 de ani de practică. 50 de ani de grijă de inima dvs.”  

În 2018, Gedeon Richter a fost menționat în „Top 100 branduri în Moldova”.

Recommended For You