Cel mai neprevăzut motiv care vă poate afecta vacanța.

Sfaturi pentru cei care călătoresc

Tuturor le place să călătorească – este o realitate cunoscută!  În căutare de mare și mai mult soare, uneori, alegem destinațiile cele mai îndepărtate. Ne pregătim din timp, alegem locul potrivit, ne interesăm cum e vremea, facem bagajele, alegem ruta cea mai bună și din a doua zi de vacanță, noi sau copiii, deja am pățit ceva și ne gândim că o să ne întoarcem acasă mai devreme. Pornind în vacanță spre destinațiile la care visam, uităm de clima umedă și că este cald, lucru ce ar fi determinantă pentru multiplicarea rapidă a agenților patogeni. O înghititură de apă de la robinet din neatenție, consumul în grabă fructe nespălate, mâncarea exotică la cafenea și vacanța devine un adevărat chin! În vacanță probleme similare se întâmplă atât de des, încât boala a obținut și un nume special – diareea asociată călătoriilor. De obicei, în proporție de aproape 100%, boala apare ca urmare a infecției cu o bacterie. Bacterii precum Escherichia Coli (E.Coli), Campylobacter, Shigella sau Sallmonela, sunt cele mai frecvente microorganisme care pot produce boala. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 75% dintre turiști suferă unul sau mai multe episoade de diaree în timpul călătoriilor.

Ce trebuie să faceți dacă aveți diaree?

Cel mai relevant simptom îl reprezintă scaunul lichid, apos și frecvent, care durează câteva zile. În acest fel simplu, organismul încearcă să scape de infecție. Însă, corpul uman pierde cantități mari de apă și electroliți importanți, cum sunt sarea, zaharuri, potasiu și bicarbonat. Din acest motiv, diareea este o problema destul de serioasă. Cel mai adesea, diareea este însoțită de dureri abdominale, greață și vărsături. Semnele de diaree severă sunt prezența de sânge în scaun, temperatura corpului ridicată (până la 38-39°С) și apariția crizelor convulsive provocată pierderilor semnificative de lichide și electroliți.

Tratamentul diareii trebuie început cât mai devreme prin a restabili cantitatea de lichid pierdut. În acest scop pacientului se va administra soluții ce conțin componente de glucoză și sare în raport optim pentru organism. Al doilea punct important în tratamentul diareii este înlăturarea cauzei, reprezentată de bacteriile dăunătoare.

Pentru a scăpa de acest necaz vă ajută preparatul Stopdiar. Medicamentul este indicat pentru terapia inițială a infecțiilor intestinale, păstrează flora intestinală normală și acționează nemijlocit asupra cauzei.

STOP DIAREEA! STOPDIAR

  • Stopdiar înlătură cauza diareei;
  • Stopdiar nu influiențează flora intestinală;
  • Stopdiar nu provoacă efecte toxice;
  • Stopdiar este recomandat în diareea călătorului.

Unele preparate antidiareice, care conțin substanță activă loperamid, au contraindicații și limitări la utilizarea în infecțiile tractului gastrointestinal. Astfel de medicamente inhibă motilitatea intestinală, și în acest caz, agenții patogeni și toxinele acestora persistă în organism, cauzând intoxicația. Prin urmare, în cazurile diareii de origine infecțioasă, sau în cazul toxiinfecțiilor alimentare sunt recomandate antisepticele intestinale cu acțiune antibacteriană locală, precum este Stopdiar. Stoparea diareii infecțioase numai cu medicamente simptomatice poate duce la prelungirea perioadei de boală infecțioasă, cu înrăutățirea stării generale și creșterea riscului de obstrucție intestinală.

Cum să evitați diareea în călătorie?

  1. Respectați o bună igienă personală;
  2. Când vă spălați pe dinți nu utilizați apă de la robinet;
  3. Luați cu Dvs. în vacanță toate medicamentele necesare pentru a acorda primul ajutor și STOPDIAR tablete sau capsule.

BUCURAȚI-VĂ DE VACANȚĂ!

Acesta este un medicament. Citiţi cu atenţie prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.” Certificat Nr.18253 din 17.09.2012; Nr.20923 din 28.07.2014

Recommended For You