Airtal. Redefinește starea de bine!

Afecțiunile reumatice, fie acute sau cronice, necesită utilizarea unei combinații de mijloace farmacologice și non-farmacologice în vederea atingerii obietivelor terapeutice. Când vorbim de mijloacele farmacologice, sunt rare cazurile în care monoterapia este suficientă.  În mijlocul problemelor reumatismale  stă, desigur, durerea: ea adduce pacientul la medic, ea îi reamintește acestuia să urmeze  terapia prescrisă și ea este utilizată ca mijloc de apreciere a calității îngrijirii medicale. Afecțiunile  reumatice sunt afectiuni dureroase, cauzate de inflamatie, tumefiere si durere in articulatii sau muschi. Durerile reumatice sunt aproape totdeauna localizate. Acestea pot apărea fie într-o anumită regiune a corpului (de exemplu în umăr) fie într-o structură cu locaţii multiple (de exemplu articulaţiile periferice). Există din totdeauna o corelație între durerea „reumatică” și vreme. Într-o populație considerată sănătoasă, între 30-50% din oameni se declară „sensibili la vreme”: femeile sunt mai meteosensibile decât bărbații, iar vârstnicii în procent mai mare decât tinerii (în jurul vârstei de 60 ani sunt afectați aproximativ 60%). În timpul anotimpului rece și umed, frigul determină contracția țesuturilor inflamate, iritând terminațiile nervoase și determinând accentuarea durerii.  De asemnea, frigul influențează stilul de viață, lipsa de activitate din timpul iernii accentuând „înțepenirea” articulațiilor. Artroza este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii articulare. Aceasta tinde să afecteze oamenii pe măsură ce îmbătrânesc și cel mai adesea, provoacă dureri de genunchi, de șold, durere la degete și dureri în partea inferioară a spatelui. Severitatea afecțiunii variază de la o persoană la alta. Unii oameni au simptome ușoare, în timp ce alții pot constata că activitățile cotidiene sunt dificile și dureroase. Simptomele tipice includ dureri articulare, edemul și rigiditatea.

Cum te poate ajuta crema Airtal în ameliorarea durerii articulare?                       

Crema Airtaleste un medicament care ajută la ameliorarea durerii articulare din artroză. De rând cu alte medicamente cu effect antiinflamator care se administrează sistemic, crema Airtal administrează local și se indică în ameliorarea durerii în cazul artrozei periferice (degete, umăr, cot, genunchi etc.).

Cum acționează crema Airtal?                                                                                                                                       

Crema Airtalconține substanța activă aceclofenac, un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Aceclofenacul are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică. Airtal cremă este utilizat în tratamentul local al tuturor tipurilor de dureri şi inflamaţii cu diferite cauze musculo-scheletice, incluzând leziuni traumatice. Medicamentul poate fi utilizat pentru ameliorarea inflamaţiilor tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, în cazul luxaţiilor, întinderilor sau vânătăilor, precum şi în tratamentul lumbago, gâtului înţepenit (torticolis), durere spate şi al inflamaţiilor ţesuturilor din jurul articulaţiilor (periartrite), de exemplu inflamația tendoanelor, “cotul tenismenului”. Crema este aplicată prin masarea ușoară a zonei afectate, fiind absorbit rapid în piele pentru a ameliora durerea, reduce inflamația și grăbi procesul de vindecare.Crema Airtal trebuie aplicată doar pe pielea sănătoasă, intactă şi nu pe leziuni deschise. Se va evita contactul cu ochii sau cu membranele mucoase şi nu se administrează oral. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă durerea sau inflamaţia se agravează sau nu se ameliorează după 7 zile. Airtal cremă nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.