RICHTER FerroBio! Fierul care dă culoare vieții!

DEFICITUL DE FIER

Echilibrul dintre aportul şi necesarul de fier din organismul uman este important pentru păstrarea sănătăţii. Aportul şi necesarul de fier se pot dezechilibra dintr-o serie de cauze, ceea ce poate conduce la deficitul de fier.

DE CE AVEM NEVOIE DE FIER?

Alimentele noastre conțin două forme dietetice de fier: fier hemic și fier non-hemic. Aproximativ 90% din aportul de fier provine din fierul non-hemic și doar o mică parte, de 10%, provine din fierul hemic.

FIERUL HEMIC

Fierul hemic apare în mod natural în surse animale (carne de vită, porc, pește, pasăre) și este o sursă cheie de fier alimentar. Este derivat din hemoglobină (în celulele roșii din sânge) și mioglobină (în țesutul muscular), proteine ​​care leagă oxigenul care conțin hem. Importanța relativă a fierului hemic este atribuită biodisponibilității sale ridicate. Fierul hemic este cea mai eficientă sursă de fier pentru persoanele care au o deficiență de fier.

FIERUL ORGANIC

Componentă naturală a hemoglobinei/mioglobinei

Prezent în carne, pește și pasăre

Biodisponibilitate ridicată: absorbție de 15-45%, absorbție medie de 25%. Absorbția este mai eficientă și nu este influențată de factorii dietetici și acidul gastric. Mecanism de absorbție este diferit. Fierul hemic este absorbit ca o unitate întreagă, astfel încât nu sunt prezenți ioni de fier liber în intestin. Fierul hemic neabsorbit nu provoacă efecte secundare.

FIERUL NON-HEMIC

Fierul non-hemic este prezent în alimentele pe bază de plante (legume, nuci, fasole, cereale integrale, fructe) și reprezintă cea mai mare parte a fierului pe care oamenii îl consumă în alimentația lor. Fierul non-hemic este, de asemenea, tipul de fier care se găsește în mod obișnuit în suplimentele alimentare tradiționale cu fier. Cu toate acestea, din cauza capacității sale slabe de a se dizolva în intestin, doar o mică parte ajunge în sânge. În consecință, biodisponibilitatea sa este foarte scăzută.

FIERUL ANORGANIC

Se găsește frecvent în suplimentele alimentare tradiționale cu fier

Prezentă în alimentele pe bază de plante

Biodisponibilitate scăzută: absorbție de 1-15%, absorbție medie de 5%.

Absorbția este mai puțin eficientă și este influențată de acidul gastric și de factorii dietetici (ceai, cafea, cereale,…). Suplimentele tradiționale de fier conțin cantități mari de fier non-hem care adesea provoacă reacții adverse gastrointestinale (de exemplu, greață, vărsături, dureri gastrice, diaree, constipație).

RICHTER FerroBio vă ajută să corectați deficiența de fier.

RICHTER FerroBio este o formulă nouă, unică patentată, ce conține fier hemic

natural și fier non-hemic;

RICHTER FerroBio optimizează absorbția de fier și reduce efectele secundare din

perioada de administrare;

RICHTER FerroBio este o sursă unică de fier, potrivită pentru femeile însărcinate și mamele care alăptează;

RICHTER FerroBio nu conține gluten și lactoză fiind potrivit pentru diabetic;

RICHTER FerroBio! Fierul care dă culoare vieții!

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE RICHTER FERROBIO

1. De unde provine fierul hem conținut în FerroBio?

Fierul hem din FerroBio este natural și este de origine animală. Fierul hem se obține din hemoglobină și mioglobină. Hemoglobina și mioglobina sunt protein care leagă oxigenul care conțin hem. Fierul hem se caracterizează prin biodisponibilitatea sa ridicată de aproximativ 15-45%.

2. Ce face fierul hem în organism?

Datorită structurii sale moleculare, fierul hem (Fe2+) este ferm legat de structura porfirinei și este absorbit ca o moleculă întreagă în intestin. Aceasta înseamnă că

există mai puțini ioni de fier expuși sau deloc în intestine, ceea ce poate provoca iritații nedorite. În plus, fierul hem susține absorbția fierului non-hem în organism.

3. Există alergeni?

FerroBio nu conține gluten și lactoză.

Dar, FerroBio conține soia.

4. Este produsul potrivit și pentru diabetici?

FerroBio nu conține carbohidrați și, prin urmare, este potrivit și pentru diabetici.

5. Ce gust are FerroBio?

FerroBio are un gust neutru și, prin urmare, este plăcut de luat.

6. La ce ar trebui să fiți atenți când luați FerroBio?

FerroBio se ia indiferent de ora din zi sau de mese. Până în prezent, nu există interacțiuni cunoscute cu alte medicamente. Motivul pentru aceasta este

probabil legarea strânsă a fierului hem de structura porfirinei.

7. Există alimente care inhibă absorbția fierului?

Da. Cafeaua, ceaiul, laptele, cacao, băuturile cola și vinul roșu inhibă absorbția fierului furnizat cu alimente.

Absorbția fierului hem în organism, așa cum este conținută în FerroBio, nu este influențată de aportul simultan al altor componente ale alimentelor.

8. FerroBio poate fi luat și în timpul sarcinii?

FerroBio este recomandat în special femeilor care intenționează să rămână gravide sau care sunt însărcinate. Un studiu din 2017 arată clar creșterea nivelului de

hemoglobină în intervalul normal de > 10,5 g/dL la femeile însărcinate care au primit FerroBio cîte 1 comprimat de două ori pe zi timp de 12 săptămâni.

10. Este FerroBio potrivit și pentru vegetarieni/vegani?

Produsul este parțial potrivit pentru vegetarieni deoarece fierul hem este obținut din hemoglobina din sângele bovinelor. Produsul nu este potrivit pentru vegani, deoarece fierul hem este obținut dintr-o sursă animală.

Recommended For You