Gedeon Richter 120 ANI

10 Decembrie, 1901

Gedeon Richter (1872-1944), farmacist, depune o cerere pentru achiziționarea afacerii Sas Pharmacy din Budapesta. Această dată este considerată ziua în care a apărut compania Richter.

Gedeon Richter pune pe piață Tonogen Suprarenale Richter, soluție ce conține adrenalină, primul preparat organoterapeutic din extract de corticosuprarenală.

1902
1908

Deschide prima reprezentanță a Companiei în Italia

Se înființează un laborator biologic de standardizare, o premieră pentru industria farmaceutică maghiară.

1925
1926

Richter comercializează primul produs cu insulină (Insulin-Richter) din Ungaria

Compania câștigă Marele Premiu al Expoziției Internaționale din Barcelona pentru dezvoltarea liniei de produse Hormogland. Compania colectează douăsprezece medalii de aur la expozițiile internaționale din anii 1920 până la izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Se înființează o rețea comercială și reprezentativă, care acoperă întregul glob și comercializează produsele Richter în aproape 100 de țări.

1927
1939

Compania este declarată fabrică cu semnificație militară

Gedeon Richter este înlăturat din funcția sa de director executiv al Companiei în conformitate cu legile evreiești. Pentru o vreme, chiar i se interzice intrarea în fabrică.

1942
1944

Datorită importanței sale pentru Companie, autoritățile îi permit lui Gedeon Richter să lucreze ca consultant, iar în august 1944 este de asemenea scutit de prevederile legilor evreiești. Consiliul de administrație al companiei demisionează în urma ocupației germane, iar managerii tehnici preiau conducerea companiei. În ciuda faptului că are un pașaport elvețian, Gedeon Richter refuză să părăsească țara.

El intră sub protecția suedeză atunci când partidul pro-nazist Arrow Cross vine la putere, dar la sfârșitul lunii decembrie 1944 un detașament al Crucilor cu Săgeți (Arrow Cross) îi înconjoară pe Richter și pe alții, îi împușcă și le aruncă trupurile în Dunăre.

1944
1948

Compania este naționalizată și începe Era economiei planificate central, care va dura câteva decenii.

Începe reconstucția fabricii.

1950
1954

Inaugurarea fabricii de producere a vitaminei B12 pe strada Soroksár din Budapesta.

Se comercializează primul contraceptiv oral al companiei, Infecundin.

1966
1977

Este comercializat Cavinton , cel mai de succes produs al companiei în secolul al XX-lea. Ingredientul său activ este vinpocetina.

Este construit un centru de cercetare farmacologică .

1979
1993

Prezența pe piața CSI: Ucraina – compania Gedeon Richter Ukrfarm, Rusia – compania Pharmarichter

Richter este prima companie de farmacii din regiune care și-a plătit acțiunile pe piața de valori.

1994
1994

Este creată rețeaua de farmacii de referință Richter.

Premiul special pentru inovație pentru medicamentul anti-ulcer Quamatel.

1994
1996

Prezența în Republica Moldova, crearea Întreprinderii Mixte Moldo-Ungare «RihPanGalFarma» Societate cu Răspundere Limitată.

Curiosin , un nou medicament de îngrijire a rănilor, este comercializat și primește, de asemenea, un premiu special pentru inovație.

1996
1996

Premiul special pentru inovare pentru contraceptivele Regulon și Novynette.

Gedeon Richter Plc cumpără fabrica Armedica din Târgu Mureș de la statul român, predecesorul Gedeon Richter România SA.

1998
1999

Fabrica Gedeon Richter-Rus începe operațiunile în Rusia.

Unitatea de producție a hormonilor de nivel mondial începe să funcționeze.

2000
2000

Premiul pentru inovație pentru Mycosyst.

Grupul Richter achiziționează un nou membru, GZF Polfa , acum Gedeon Richter Polska . Este înființată Fundația Gedeon Richter pentru asistența medicală din Ungaria.

2002
2002

O nouă companie este înființată în India, în principal pentru fabricarea ingredientelor active, sub numele Richter-Themis Medicare.

Premiul pentru inovație tehnologică pentru Terbisil .

2002
2005

Marele Premiu al Inovației pentru produsul fix combinat Ekvator .

Se înființează în Germania societatea mixtă de biotehnologie Richter-Helm, cu o unitate de producție modernă la dispoziție.

2007
2010

Compania cumpără compania farmaceutică elvețiană PregLem și divizia ginecologică a Grünenthal din Germania.

Richter predă fabrica sa de biotehnologie din Debrecen.

2012
2013

Comisia Europeană eliberează autorizația de întroducere pe piață pentru comprimatele ESMYA® 5 mg pentru tratamentul fibroamelor uterine.

Ca urmare a celor șaptesprezece ani de cercetare, Allergan și Richter primesc aprobarea FDA pentru a comercializa antipsihoticul VRAYLAR® (cariprazină) în SUA .

2015
2017

Domnul Gábor Orbán a fost numit director executiv de la 1 noiembrie.

Domnul Erik Bogsch continuă să acționeze în calitate de președinte al consiliului de administrație și, în plus, își asumă rolul de președinte executiv, concentrându-se atât pe activitățile comerciale, cât și pe relațiile internaționale, publice și guvernamentale pentru companie.

2017
2017

Comisia Europeană a acordat autorizație de introducere pe piață pentru Reagila ® pentru tratamentul schizofreniei

Fundația Ungară pentru Inovare i-a acordat Gedeon Richter Plc Marele Premiu pentru Inovație pentru propunerea sa de licitație intitulată „Cariprazină ( Vraylar® / Reagila®), un nou medicament maghiar original pe piața globală”.

2018
2018

Laboratorul de biologie moleculară a fost inaugurat în orașul maghiar Debrecen.

Este lansat primul produs biosimilar auto-dezvoltat de Richter din Terrosa .

2019
2019

Partenerul licenței Richter din Mochida Pharmaceutical Co. Ltd. a lansat în Japonia teriparatidă biosimilară dezvoltată de Richter-Helm BioTec GmbH & Co. KG.

Reagila a primit premiul pentru Medicina anului 2019 de către Societatea Maghiară de Farmacologie Experimentală și Clinică (MFT).

2020
2020

O nouă clădire comunitară și de birouri a fost inaugurată în incinta uzinei de biotehnologie Richter din Debrecen.

Acord de cumpărare de active cu Janssen Pharmaceutical NV, o filială deținută în totalitate de Johnson & Johnson în ceea ce privește activele patch-urilor contraceptive transdermice Evra®.

2020

Recommended For You